U, de petitionaris
Foto herman van heusden 1 kopie nieuw 2

Das Pianola Museum muss erhalten bleiben

20.246 ondertekeningen

Das Gebäude, in dem das Pianola Museum schon seit 25 Jahren untergebracht ist, droht durch die Stadt Amsterdam auf dem freien Markt zum Verkauf angeboten zu werden. Das Museum würde das Gebäude gerne übernehmen, aber gegen Bauträgergesellschaften hat es nicht die geringste Chance. Wir bitten die Stadt, vom Verkauf des Gebäudes abzusehen und in Zusammenarbeit mit dem Museum nach einer Lösung zu suchen.

Petitie

Wij

Vorstand, Leitung, Mitarbeiter, alle anderen ehrenamtlichen Helfer des Geelvinck Pianola Museums und Sympathisanten,

 

constateren

  • dass dem Pianola Museum der Verlust seines Unterkommens an der Westerstraat droht;

  • dass diese einzigartige, stimmungsvolle und charakteristische Museums- und Konzerträumlichkeit nicht verloren gehen darf

  • dass das Pianola Museum eine umfangreiche Sammlung einzigartiger Instrumente und Musikrollen unterhält

  • dass es immer mehr begeisterte Besucher aus dem In– und Ausland anzieht

  • dass es auch für die Stadt Amsterdam einen viel höheren Wert darstellt als die eventuellen Einnahmen aus dem Verkauf des Gebäudes

 

en verzoeken

den Amsterdamer Stadtrat, die Stadtverwaltung davon zu überzeugen, das Gebäude nicht auf diese Art und Weise zu veräuβern.

--

Unterzeichnen

  • Name
  • E-Mail-Adresse
  • Wohnort

  • Ja, mein Name und Wohnort unter der Petition dürfen für die Öffentlichkeit sichtbar sein.

  • Ich unterzeichne diese Petition.

Wir lassen Ihnen einen Link per E-Mail zukommen, mit dem Sie Ihre Unterzeichnung bestätigen können. Ihre Daten werden nicht an Dritte weitergegeben und bleiben bei der Stiftung Petities.nl. Mehr darüber lesen Sie in unserer Privacyerklärung.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
15.11.2018 
Petitionaris:
Yvo Verschoor  
Organisatie:
Stichting Nederlands Piano Museum 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

woensdagavond 8 augustus Pianola Museum op RTL4 in 'Mijn zaak is de beste'

Woensdagavond 8 augustus om 20:30u is het Pianola Museum één van de drie musea in het RTL 4 programma 'Mijn zaak is de beste'. Oprichter en conservator van het museum Kasper Janse bezoekt collega musea en neemt hen trots mee door zijn collectie.

+Lees meer...

Onderdeel van de presentatie is een heel kort filmconcertje met een fragment uit een filmpje van George Méliès.

Vast een voorproefje: https://sales.rtlmedialab.nl/share/email/GjoGl/c3eb370c2b280d15974ea84f20c5a84f36c31ea9af5d8c6599ff05de6aa51a68

'We maken kennis met drie opvallende, uitgesproken ondernemers die ervan overtuigd zijn dat hun museum het beste is! De ondernemers moeten er veel aan doen om hun kleine museum overeind te houden, dus wat zijn de extra's die zij in het museum te bieden hebben? Ze snuffelen in elkaars museum en beoordelen elkaar op presentatie, beleving en collectie. Janny van der Heijden neust deze week rond in de drie musea en geeft haar oordeel.'

07.08.2018

20.000 ondertekeningen voor behoud Pianola Museum!

Wij hebben de voor ons magische grens van 20.000 ondertekeningen gehaald! Mede dankzij alle hartverwarmende steun voor onze actie via deze petitie, hebben we ondertussen diverse gesprekken kunnen voeren met de Gemeente Amsterdam. Voorlopige uitkomst daarvan is dat de Gemeente het belang van het Pianola Museum voor de stad Amsterdam erkent, wil dat het museum blijft en wil meedenken over opties om het museum veilig te stellen voor de toekomst. De verkoop van het pand op de vrije markt is voor de Gemeente definitief geen optie meer.

Wij zijn nu druk bezig alle mogelijke opties voor een efficiënter gebruik van het pand Westerstraat 106 te onderzoeken met het oog op uitbreiding van het museum naar boven, waardoor we onze bezoekers (nog) veel meer te bieden zouden hebben.

Ik wil iedereen nogmaals heel erg bedanken voor alle steun voor het behoud van deze bijzondere plek in de Jordaan! Zonder uw ondertekeningen, ondersteunende teksten en raadsadressen was dit nooit gelukt!

Yvo Verschoor (Filmconcertpianist / directeur Geelvinck Pianola Museum).

07.08.2018

Het Pianola Museum breidt uit! Do. 5 juli 17:00u opening van ‘Het Pianopticum’

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van ‘Het Pianopticum’ Op donderdag 5 juli om 17:00u

Geelvinck Pianola Museum Westerstraat 106 1015MN Amsterdam

Vol vertrouwen in een positief besluit over een mooie toekomst van het Pianola Museum en aangemoedigd door al bijna 20 duizend ondertekeningen van deze petitie, zijn we alvast maar begonnen met een eerste kleine uitbreiding. Met 25m2 extra expositieruimte optimaliseren wij onze beperkte ruimte voor kleinoden en curiosa uit de eigen omvangrijke collectie, en benadrukken we de nauwe samenwerking met de Geelvinck Collectie. Hiermee belichten we niet alleen de pianola maar 200 jaar pianogeschiedenis.

Het wachten moe maakt het Pianola Museum van de nood een deugd en opent onze 100% duurzame wereldprimeur; ‘Het Pianopticum’.

Unica uit twee eeuwen pianogeschiedenis zijn vanaf 5 juli te zien in de cellen van het voormalig politiebureau aan de Westerstraat; de transponeerpiano van Pleyel, de Mennes’ Tang voor grotere spanwijdte van de pianohand, bestrijdingsmiddelen van de grootste vijand van de piano, miniatuur- en kinderpiano’s, een Amsterdamse tafelpiano uit 1840 en nog veel meer.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt de Roduwart tafelpiano (Paris 1798, Geelvinck Collectie, restauratie Gijs Wilderom) bespeeld door Fortepiano specialiste Kaoru Iwamura. De Meesterpianisten uit onze rollencollectie laten hun mooiste werken horen.

+Lees meer...

De Steinway Artcase vleugel uit de Amsterdamse Villa Betty (kort geleden nog als een van de topstukken te zien in de tentoonstelling ‘Huismuziek’ in het Rijksmuseum) is nu tijdelijk bij ons te bewonderen. Ook voor de allerjongste pianisten is er van alles te zien en te beleven.

Open vrijdag t/m zondag van 11:00u tot 17:00u en bij concerten.

02.07.2018